top of page
  • Skribentens bildLogistified

Vad är Logistik?

Vad är egentligen logistik? Logistik finns med oss hela tiden, i nästan allt det vi gör dagligen. Det handlar om att göra saker rätt, men framförallt att göra rätt saker, i rätt ordning. En orienterare kan springa fort men är kartan dålig eller orienteraren läser den slarvigt är risken stor att han springer i fel riktning.


Hemma är besticklådan en mycket fin logistisk-lösning som minimerar onödig tid till att leta. I bilen kör vi närmaste sträckan till det resmålet vi ska till för att spara tid. I matbutiken går vi gärna inte och ställer oss i kassan som har längst kö. Som sagt, logistik finns i många olika sammanhang och är något du sysslar med varje dag, vare sig du tänker på det eller ej.


Benämning av logistik (CsCMP, 2010):

Logistik är planering, implementering, styrning och kontroll av effektivitet i materialflöde och tillhörande administrativt flöde, från materialförsörjning till leverans i syfte att minimera kostnader och maximera kundservicen. Logistikens mål är att uppnå en kostnadseffektiv leveransservice dvs. ge den service kunden vill ha, till så låga logistikkostnader som möjligt. 


 

214 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page