top of page
Fästpunkt 1
Logistified 3PL.png

Kärt barn har många namn:

Tredjepartslogistik, 3PL, 3PLpartner, extern lagerhantering, extern lagerhållning, hantering plock- och packlogistik, e-handelslogistik, webbhandelslogistik, outsourcad logistik, outsourcad internlogistikhantering, utomstående lager.


3PL är när en extern part tar över hela eller delar av din logistik och lagerhållning. Det kan handla om att en 3PL-partner hanterar allt från lager och leveranslistor till att samla in, packa och skicka ut produktbeställningar.

E-handeln frammarsch förändrade logistiken

E-handeln har ökat något enormt sedan dess uppkomst och det här har sätt nya krav på logistiken. Antalet leveranser har ökat och pressen har blivit allt större när det gäller snabba leveranser – vart som helst i världen. Det här ställer krav på att hela leveranskedjan ska bli allt mer dynamisk.

 

Kunder idag förväntar sig snabba leveranser, men är ändå inte redo att betala höga leveranskostnader. Webbutiker blir mer konkurrenskraftiga genom att utlokalisera sin logistik och lagerhållning, liksom använda multilager för att lägga mindre tid på transporter.

Det möjliggör också för e-handlare att lägga sin tid och sina resurser på att få sitt bolag att växa, snarare än att sitta fast i ett logistikträsk där man inte riktigt har verktygen för att navigera i.

 

Anledningar till att utlokalisera din lagerhållning och logistik till en 3PL-partner

Att själv sköta logistiken från början till slut är ett stort projekt att ta sig an – och det kommer oundvikligen ta tid bort från andra arbetsuppgifter som du skulle kunnat ägna dig åt. När leveransvolymerna når en viss nivå blir den ofta för tungt att på ett effektivt sätt sköta logistiken på egen hand. Det är också i just denna fas som många vänder sig till en 3PL-aktör för hjälp.

Vårt erbjudande 

All lagerhantering (inleverans, plockning, packning, utskick, ev retur).

✔ Enkel prismodell.
✔ Inga integration- och uppstartskostnader.
✔ Fraktavtal (B2B och B2C).
✔ Logistikstatus i mobil.
✔ 25-års erfarenhet av e-handelslogistik.

Välkommen!

Logistified 3PL.png

E-handel och 3PL

Vad är 3PL och hur kan du dra nytta av det?

bottom of page