top of page
  • Skribentens bildLogistified

Mycket snack, liten verkstad

I en del organisationer uppstår det situationer där folk talar mycket men inte får mycket gjort. Är detta ett återkommande beteende kan det snabbt sättas käppar i hjulet.


En organisation som vill ta sig framåt är beroende av lösningar, och att ta actions. Särskilt i logistiken där det ofta förekommer projekt och utvecklingsarbeten. Man blir aldrig klar i detta sammanhanget, det finns alltid sekunder att spara och man kan alltid tänka smartare i sitt sätt att driva logistiken.


Sluta famla - Börja implementera

Många ser bara utmaningen men du måste ställa dig den öppna frågan:

Hur hittar jag/vi vägar till att lösa utmaningen. Om ett projekt blir uppskjutet och återigen uppskjutet så har du inte sett över möjligheterna till att lösa utmaningen.


Börjar du sitta fast i denna processen men har svårt att ta dig ur bör du börja ta små men distinkta actions. Till slut kommer du ha byggt upp en vana att implementera snarare än att tala om det.


Ofta är det för många saker involverade i olika projekt och saker faller mellan stolarna. Planera upp dina styrkor och sprid ut uppgifterna med dina kollegor. Ingen kan göra allt. I detta sammanhanget är det viktigt som projektgrupp att ha ett öppet förhållningssätt som bygger på ledarskap, värdegrund och inställning.


Arbeta proaktivt

I logistiken är det viktigt med planering och att arbeta proaktivt. Utan att nämna exempel på proaktivitet i denna text så belyser vi detta:


Logistik handlar om låga kostnader, hög servicegrad och jämna flöden. Detta är en omöjlighet att uppnå utan proaktivt arbete. Att ha ett proaktivt mindset hjälper dig också att komma till skott, en god planering är a och o i projekt man tar sig an.


Sammanfattningsvis

En organisation som vill framåt kräver implementerare. Stop Talking Start Doing.102 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page