top of page
  • Skribentens bildDennis Jaensson

Effektivisera logistiken med hjälp av digitala verktyg

Uppdaterat: 7 feb. 2022

Effektiv logistik kräver smarta lösningar, varför inte då ha smarta hjälpmedel? Ofta resulterar digitala verktyg i tidsbesparingar och en bättre kontroll av verksamheten. Det finns en mängd olika verktyg att använda sig av och det är lätt att hamna fel där mervärdet går förlorat. I den här artikeln vill vi belysa några områden där digitala verktyg kan implementeras och skapa stor skillnad i både beslutssammanhang och i ren effektivitet.


Visualisering och 3D-modellering

Genom ritningsteknik såsom CAD visualiseras en lösning på ritning. Vi har även erfarenhet av att rita upp lager i 3D (VR-modeller) som skapar ett verkligt perspektiv där man ser hur olika lösningar är genomförbara i praktiken.

Med hjälp av skalenliga 3D-modeller ser vi alla element och detaljer på plats redan från början. Vi kan lätt testa inpassningen av olika sorters inredning och utrustning i en ny eller befintlig byggnad. Genom att addera eller dra ifrån olika objekt som materialhanteringsutrusning och lagerinredning kan nya idéer och dess fysiska innebörd snabbt visualiseras och testas.


Implementera WMS & Scanning


  • Minska felskick

  • Öka effektivitet plock

  • Öka effektivitet pack

  • Öka effektivitet inleveransImplementeringen av Scanning/WMS förser lagerpersonalen med de funktioner och den information de behöver för ökad effektivitet och bättre kontroll. Med åren samlar ett WMS på sig mycket data, detta kommer skapa fördelar för de företag som kan paketera och hantera sin data på ett smart och effektivt sätt. Vi utvärderar och hjälper er att hitta ett WMS som är optimalt för just ert bolags behov och viktigaste av allt - ser till att det når sin potential i praktiken.

Business Intelligence: (BI) är ett verktyg för att frambringa tydligt värde i din logistikenhet. Ett system för bättre kontroll där hela organisationen tittar på samma siffror. Vi hjälper er att koppla BI till logistiken och verksamheten kommer analysera, förstå samband och se möjligheter.


Dashboard: BI-datan kan paketeras via visuella bilder i form av en Dashboard som blir allt mer populära på lagret och kontoret hos e-handelsorganisationer. Det är ett perfekt sätt att visa all personal information som skapar delaktighet, samsyn och kortare beslutsvägar i verksamheten.

Står ditt bolag inför avancerade investeringsbeslut gällande bolagets internlogistik men behöver en utgångspunkt för att kunna fatta det rätta beslutet? Undrar ni vilket av era förslag till förbättring som ger bäst resultat? Kanske behöver ni hjälp kring alternativen.


För att kunna fatta ett bra beslut måste beslutsfattarna ha kött på benen och det är här Logistified hjälper er.145 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page