top of page
  • Skribentens bildLogistified

Avlägsna komplexa metoder i din logistik.

I många fall gör vi det krångligt för oss istället för att hålla oss till enkelhet och flexibilitet. Att bygga upp en enkel logistik är inte alltid så lätt eftersom det finns så många komplexa strukturer och tekniker att använda sig av. Det finns många fördelar med att hålla sig till enkla metoder då dom ofta är mer lönsamma och kvalitativa än komplexa metoder. I det här inlägget ger vi några få tankar om enkelhet och reduktion av komplexitet i lagerhållningen.


Hur håller man sitt lagerflöde så enkelt som möjligt?


Enkelhet innebär bland annat att man håller nere antalet varianter. Varianter av vad? Egentligen av allt. Titta exempelvis på processerna i lagret. Hur mycket går det egentligen att förenkla och skala ner i processerna från inkommande till utgående. Här går det att skruva på mycket detaljer som skapar enkelhet och tar bort komplicerade moment. Ju mer komplex en process är desto större risk för mänskliga misstag och desto längre tid att utföra processen. Att hålla sina lagerfunktioner och processer enkla minskar också frågor från medarbetare, något som kommer gynna effektiviteten enormt då man sparar tid.


Investerar man i teknik har man många faktorer att tänka på såsom kostnader för underhåll, brist på flexibilitet samt skalbarheten. Nyckeln är att utvärdera om det är rätt lösning eller om det kan lösas på ett enklare sätt. Du vill inte hamna i ett läge där din logistik blir lidande för att lösningen visade sig bli för komplicerad för att klara av.


Tänk efter vilka detaljer din verksamhet kan skruva på och vilka beslut som kan tas för att skapa en mer enkel och flexibel logistik. Det finns många möjligheter och lite kan göra mycket.


 

 

64 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page