top of page
  • Skribentens bildDennis Jaensson

Att hitta den bästa lagerarbetaren


Lager och logistikarbetaren har en otroligt viktig roll i bolaget. Varje dag hjälper denna individ bolaget i olika grad att uppnå låga kostnader och hög leveransservice. Personalen på logistikenheten är en fantastisk resurs som tillsammans kan uppnå kraftig hävstång för bolags effektivitet. Men hur finner man den bästa lagerarbetaren och hur vidareutvecklar man denna individ till att kontinuerligt göra ett bra jobb på lagret?


Nedan finns exempel på förutsättningar som ger bolaget möjligheter att hitta just sin ”bästa lagerarbetare”.


Sökprofil

Företaget måste först reda ut vad det är för typ av lagerarbetare de söker, med andra ord vilken kravspec som finns för tjänsten.

Vilka egenskaper behövs? Bolagets/avdelningens ledstjärnor, värderingar och förhållningssätt. Stämmer de överens med personens egna?


Syfte & vision

Vart ska avdelningen/bolaget. Hur ska vi tänka och utvecklas tillsammans.

En person som går till jobbet utan att veta sitt egentliga syfte är ingen person som kommer bidra till utveckling av verksamheten. Varje nyanställd ska bli informerad om sitt syfte i verksamheten från start.


Upplärning & inskolning

Lagerarbetaren ska få förutsättningar till att lära sig att göra momenten rätt från start. En checklista på funktionen/momenten som beskriver hur man gör rätt ska finnas.


Fortsätt skapa delaktighet

Delaktighet är viktigt för motivationen hos en en lagerarbetare särskilt i den kontinuerliga förändringsresan i logistiken. Att under resans gång göra det tillsammans där alla får känna denna delaktighet, det är i dom stunderna en vass gruppdynamik smids.


Dessa punkter är väldigt viktiga för att rekrytera och bibehålla en vass lagerarbetare. Ju tydligare dessa punkter är desto större chans är det att du hittar din match i den bästa lagerarbetaren för ditt bolag.


46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page